Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Våren är här!

2012-03-28

Denna vinter har varit den bästa på länge när det gäller skötsel av stall och hästar. Nu är snön helt borta och till och med utebanan är igång. I går blev premiär turen för flera hästar som vart väldigt glada att jobba ute. I höstas lade jag på mera grus på utebanan som håller på att sätta sig så snart ska det på lite pinnflis för att även få ett bra underlag ute.

Mina 3 åringar är nu anmälda till sina 3 års test som planeras bli den 26/5 i Örebro.

Ultra 120325Ultra White (e. Sir Donnerhall) är redan igång och jobbar på riktigt bra. Hon kommer även att skos för första gången om ett par veckor.

 

 

Brescia hösten 2011Brescia NM (e. Bocelli) ska börja jobba idag först då jag har varit väldigt försiktig med henne pågrund av sin storlek och jag inte vill belasta hennes framben så mycket. Ska bli spännande, älskar att rida denna underbara häst! 3 års testet är årets mål för bägge dock kommer dagsformen att bestämma om jag åker och visar dom. Efter sitt test blir det en tur för dom till Bergshyttan Häst & Semin där planen är att båda ska betäckas troligen blir det Bellagio till Brescia och Ampére till Ultra. Spännande!

Bilder på tilltänkta hingstar:

BellagioAmpere

 

 

 

 

 

   

   

Bild 1: Bellagio (United-Esterban)   

Bild 2: Ampére (Roussean - Flemmingh) 

   

Ironimo hösten 2011Så till årets tråkigaste nyhet. Ironimo är allvarligt skadad. Har precis kommit hem med han från veterinär Jonas Tornell då han ett par veckor inte har varit sig lik. Halt i skritt (ej fri skritt), travar som en gud och kan inte galoppera i höger galopp. Efter en hel dags letande av veterinären har vi äntligen hittat vad vi tror kan vara orsaken. Han har en akut blödning under sista längdkotan på höger sida samt även en liten pålagring på höftbenet på höger sida. Är nu behandlad, vi håller tummarna allt vi kan och har ett återbesök om tre veckor. Det är förtidigt att säga vart detta slutar men det är redan nu klart att det kommer att ta tid. Är det blödningen så är prognosen god och att han bara har sträckt/fläkigt sig riktigt illa är det pålagringen blir det jobbigare men detta får framtiden utvisa.

Hoppning våren 2012Detta har även gjort att jag har gjort ett nytt beslut angående Walencia NM (e. Wilton). Hon är inte längre till salu utan kommer att vara kvar under detta år hos mig för vidareutbildning. Målet är kvalitéstävlan samt 4 års championatet. Hon har utvecklas enormt under denna månad och tillsammans med Gunilla Byström så har detta beslut nu tagits trots flera seriösa spekulanter pågång.

 

Sommaren 2011Dallas NM (e. Damsey) går och skrotar i hagen och ska på återbesök hos veterinären i slutet av maj för att se om hans sena har läkt. Två allvarligt skadade hästar är inte roligt men jag är väldigt tacksam av att ha bra veterinärer som gör allt för att få dom på benen igen. Nu försöker jag istället njuta av mina underbara tre ston och förhoppningsvis får jag en underbar ”riktig” vår 2013, 2st föl!!

Antal kommentarer: 1

2012-03-28 10:29:40

För större blid, "klicka" på bilden.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)