Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Nytt År = Nya utmaningar!

2012-01-19

Det var ett bra tag sen jag skrev någon nyhet men det har inte hänt så mycket här hemma på gården.

Det är som vanligt hästar ut & in, fodra, mocka och ridning, har under november/december haft 4 hästar igång. Denna vinter har i alla fall underlätta stallarbetet riktigt. Har fortfarande inte hackas spån med spett eller tagit han om några frusna vattenledningar. Elräkningen är till och med hanterbar. Hästarna har gått på sina normala foderstater då det inte varit någon kyla och inga dubbla täcken eller dagar inne i stallet, skönt! Vinterbild 2011

Dock saknar jag förra vinterns galopp turer i snön. Men nu är snön här så vi får nog till några såna turen innan våren kommer.

 

Men man kan lätt säga att detta år har inte varit till min fördel när det gäller hästarnas hälsa. Jag har ring flera gånger till veterinären denna månad än var jag har gjort på flera år tillsamman. Men nu hoppas jag sjuklingarna håller sig friska och att de sista är på bättringsväg. 

Till helgen ska alla hästarna få sina årliga vaccination och tandraspning därefter åker jag bort på en liten semester och lämnar över  gården till familjen Blixt. Hoppas verkligen inte mitt hus inte ska vara lika elakt som förra gången mot dom. Ser verkligen fram i mot våren och vad detta år ska ge! 

Ironimo har hållit sig på benen och har tränat på riktigt bra. Planen är att göra första starten i början av mars (om Tina fixar att anmäla oss). Hoppas även på att kunna höja oss en nivå till hösten men det får tiden utvisa. Vi har redan denna månad hunnit med 5 pass för Gunilla och fler ska det bli:). 

Dallas ska ridas in till hösten, min fina svarta hingst som är helt okomplicerad och snäll att hantera (än!). Han får gå kvar som hingst så länge han är snäll. Just nu så letar jag beteskompis till han i sommar. Nimo som han hänger med nu ska inte få sommarbete……

Planen för Ultra och Brescia är 3års test i Örebro den 26/5 efter det väntar betäckning för båda. Hingstval är alltid spännande och kan ändras in i det sista men just nu ser det ut att bli Fürst Romancier till Ultra. Brescia är fortfarande öppet men det lutar mot något F-blod. Resan med hingstval/betäckning/dräktighet & fölning är lång. Men förhoppningsvis står jag våren 2013 med två fina fölungar, det ser jag verkligen fram emot.

Walencia vilar just nu men ska snart sättas igång igen och målet är kvalitets tävlan till hösten, kanske vi även kan starta någon liten lokal tävling i närheten. Jag har under nov/dec hoppat henne uppsuttet vilket har fungerat väldigt bra men snart får Jennie ta över som pilot för att matcha henne inför höstens kvalite där hon ska hoppa uppsuttet.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)