Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Hattrick & totalt 5 segrar!

2015-06-28

Då är en fantastisk tävlingshelg hos Malung – Sälens Ridklubb avklarad. Det enda tråkiga är att inte flera ryttare valt att åka lite längre för att tävla på denna fantastiska anläggningen som verkligen ger dig möjlighet att prestera.

Dallas NMFredagen första klass fick Dallas NM (f-10 e. Damsey – Rubinrot) starta med en LB:3 på 68,48% som räckte till seger. Han har ingen tävlingsrutin så jag var nöjd även om han var mer fokuserad på allt runt om kring än sin ryttare. Walencia NM (f-08 e. Wilton – Rubinrot) började helgen i MSV B:4 med 63,69%. Är även nöjd med hennes insatts dock skyggade hon ordentligt för rester efter en omkullvält blomkruka utanför dressyrstaketet i ökade galoppen så vi hamnade helt fel och fick dom sista momenten med ordentlig spänning. Bra träning men hon måste lära sig att vara med mig hela tiden och inte leta ”farliga” saker men vi hade inte varit på banan före start så klart godkänt och strax utanför placering.

Lördagen skulle alla mina tre tävlingshästar starta! Var lite orolig om vi skulle få till allt praktisk och att alla programmen skulle kommas ihåg, men denna dag blev fantastisk!

Dallas 150627Först ut var Dallas NM i ännu en LB:3 och han levererade, riktigt nöjd med pojken som fokuserade och jobbade på som aldrig förr. 71,81% och seger. Han vann allt han var anmäld till detta meeting samt tog även hem totalsegern i ”minicupen” vilket innebar ett presentkort hos Lena Rosqvist. Nu har han fått en efterlängtad vila och kommer att sättas igång om tre veckor igen.

Brescia NM 150627En snabb iordningställning av Brescia NM (f-09 e. Bocelli – Rubinrot) som nu skulle debutera sitt första meeting samt första gången ett riktigt tävlingsprogram då hon endast gjort några få start i unghästprogrammen för 5-åringar tidigare. Och vilken debut! 72,71% i LA:3 och vinst med 6% till 2:an. Hon var så fin att rida på och jag är så glad i denna häst som alltid jobbar och försöker göra sitt bästa.

Och sista hästen ut för dagen var Walencia NM i ännu en MSV B:4 som resulterade i 68,69% och tredje vinsten för dagen! Spänningarna hade släpp och jag hade fin kontroll på hennes energi. Fegade lite i ökade galoppen med tanke på gårdagen men är så glad att jag äntligen börjar kunna visa upp hennes kvalitéer på banan.

Walencia NM 150627Fantastisk dag och helt underbara hästar som jobbade på som bara den för mig. Jag är uppfödare, ägare & ryttare till alla tre syskon som alla är efter fina stoet Niagara!

 

Söndag var det Brescias tur att börja. Var lite ängslig hur hon skulle vara då hon aldrig tävlat två dagar i följd och vi skulle även debutera LA:4 som hade högre svårighetsgrad än igår. Oroade mig helt i onödan, hon var som en gamla tävlingshäst och levererade ännu en gång 68,37% och en seger! Något matare än gårdagen sen råkade piloten göra en dålig upptagning vilket resulterade i ett galoppombyte men vad gör det…. Brescia NM visar att hon kommer att bli en fantastisk tävlingsindivid och segrade allt hon startade debut & allt!

Sen var det dags att snabbt göra iordning Walencia för sin tredje och sista start i MSV B:4 (min 7:e start detta meeting). Walencia var riktig fin och duktig dock blev det lite missförstånd här och där då min tajming inte var 100%. Slutade på 67,50% och strax utanför placering (saknades 0,3% till 3:e platsen).

Så glad för mina hästar som verkligen bevisat att dom blir fina tävligskompisar i framtiden!

Walencia 150627

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tusen tack alla som har hjälp mig denna helg!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)