Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Otroligt - 100%

2015-08-03

Vilken helg, saknar ord! Sista tävlingen på ett tag och hästarna levererar vinster i allt dom startar – 4 segrar!

Denna gång bar det av till Hudiksvall Rid & Ponnyklubb, har varit där förr och mindes det som en bra tävlingsplats. Med mig var Walencia NM (Wilton – Rubinrot) samt Brescia NM (Bocelli – Rubinrot) väl framme visade sig att det var som jag trodde, super uppstallning, bra banor och bara trevliga människor. Taggade var vi efter att tidigare i veckan varit i Enköping och tränat för Gunilla Byström, men jag var lite osäker hur hästarna skulle ta det då dom ändå hade 90 mil i benen när vi väl var framme. 

Brescia NMVi anlände fredag lunch efter en tidig avfärd hemifrån. Brescia skulle på eftermiddag göra första starten i LA:3. Hon levererade en fantastik känsla och vi red ihop hela 72,29% vilket resulterade i en klar seger. Walencia fick på kvällen träna lite inne på banan då hon startar lördag & söndag.

Lördag morgon var det åter dags för Brescia att starta. Denna gång en LA:4, ett svårt program med för min unga häst. Men hon levererade ännu en gång och jag kan inte låta bli att le när jag riden denna häst. Seger på 69,87% och även denna gång god marginal till 2:an. Nu väntar en lugnare period med enbart träning framöver.

Walencia NMTill lunch sadlade jag ut Walencia för att starta en MSV B:2. Denna ritt var långt ifrån vår standard då hon var väldigt svårpåverkad och jag fick försöka styra igenom momenten så gott det gick, tappade även koncentration och samlade på oss en felridning (som vi som tur var hade råd med). Hon kan sina saker och det känns skönt att lägsta nivån är så pass hög trotts spänningar och vi lyckades samla ihop 66,74% som räckte till seger.

Söndag morgon var det dags för sista starten och debut i FEI´s Lagtävlansprogram för Juniorer (MSV B). Inget lätt program och jag fick plugga programmet halva natten kändes det som då jag endast hunnit rida igenom det en gång hemma & felridningar tycker jag inte om! Jag var fast besluten på att få till en bättre framridning och matcha Walencia NM bättre igenom programmet och återskapa den fina känslan vi har haft dom sista tävlingarna. Walencia var fin och mjuk på framridningen och målet var att göra en harmonisk ritt utan spänning. Jag lyckades och resultat blev 69,46% och vinst! Nu väntar ett längre tävlingsuppehåll för att förhoppningsvis kunna debutera MSV A innan vintern.

Walencia NM är i dagsläget Sveriges bästa 7-åring i MSV B klass (148p.) & totalt hamnar hon på en 5:e plats bland alla 7-åringar.

Brescia NMWalencia NM

Denna helg kom även Carina Edin, stall Eriksro ner till Hudiksvall och hälsade på oss. Hon köpte Walencia & Brescias mamma Niagara (F.4) 29074 (e. Rubinrot – Kaliber) vintern 2010 och ville se hennes två första avkommor på tävlingsbanan.

Tusen tack alla ni som finns omkring mig och stöttar/peppar och ger bra arbetsmiljö men ett extra tack till Elsa som var hemma och skötte dom andra hästarna denna gång. Mattias som stöttar i vått och torrt samt Gunilla Byström som matchar & hjälper oss på denna svåra men fantastiska roliga resa!

 

RESULTAT

 

Rankinglista, utdragen 2015-08-06

MSVB RankingTotal bland 7 åringar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)