Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Export röntgen!

2011-11-08

Då har jag varit in på ATG Kliniken i Borlänge och export röntgat Brescia & Ultra White. Antonio Gerbino har granskat plåtarna hårt & det var fruktansvärt nervöst att titta på! Tusen tack Mattias som var och hjälpte till, vi hade fullt upp hela tiden.

Jag tycker att det är bra att röntga unghästarna då veta man var man har. Jag röntgade även strålbenen på båda hästarna då det inte ingår i export röntgen men jag tycker det är en viktig plåt.

 

Ultra på bakbenen!Ultra White var väldigt fin på sina plåtar och är helt utan anmärkning, härligt. Hon blir även bättre och bättre på att åka transport. Hon gjorde även denna resa ett försök att hoppa över bommen men som vanligt kör jag henne med halsrem bunden under bommen så hon misslyckades och gav upp. På klinken var hon världsvan och betedde sig som en gammal tävlingshäst.

 

Brescia som 1-åring!Brescia NM har även hon fina plåtar. Dock finns det idag en minimal förändring på höger baks hovled. Nino ville att vi skulle röntga om denna led om ett halvår då han idag inte kan avgöra om det har någon betydelse. Det kan bli en benbit i framtiden som i så fall ligger bra till alternativ så utvecklas benet och det finns ingen förändring kvar. Jag tog även en ny bild på hennes vänstra armbågsled då jag vill kolla den efter hennes fölsjuka som var för 2,5 år sen. Denna bild var helt OK och det är bara att konstatera att det var värt insatsen i Strömsholm när hon var liten. Hon har skött sig väldigt bra hela dagen trotts att hon var högbrunstig!

 

Tidig vår!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så nu återstår det att fundera på om dessa damer ska betäckas till våren. Röntgen mässigt finns det inget problem men som marknaden är nu känns det lite tungt att betäcka. Tror jag visar dom på 3 års testet så får resultatet där bestämma hur jag ska göra. Hingstvalen är troligen redan klara så det är mycket pengar som ska ut om jag väljer att betäcka. Det är så kul med avel och dessa små föl när dom kommer till värden men det är mycket jobb som ligger bakom så det tåls att fundera på under vintern. Men väljer jag att betäcka så får det bli båda i alla fall!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)