Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Tråkig början......

2012-02-16

Detta år har verkligen inte börjat lyckligt. Dom flesta av mina hästarna har haft någon typ av skada men är nu helt friska igen.

Just nu har jag ”bara” en sjukling i stallet. Dallas NM (hingst f-10  e. Damsey) kom in från hagen med ett litet sår över hasen dock väldigt djupt.

Vi har behandlat detta hårt då det har varit en väldigt svår infektion och han har inte svart något bra på behandlingarna.

Efter 4 veckor på box har såret nu läkt och infektionen är borta och äntligen kunde vi ultraljuda skadan.

Tyvärr visade det sig att akillessenan (vår hälsena typ) är skada och nu återstår rehabilitering i  4-5 mån för att se om detta kan läka ut. Annars finns tyvärr inte så mycket att göra men veterinären har gett honom 80% chans att bli helt återställd. Jag håller tummarna hårt!!

Under denna period har han i alla fall visat att han har ett helt underbart temperament. Han har varit super enkel att hantera trotts att han är en 2 års hingst som har stått inne i fyra veckor och utan sällskap på dagarna. Hoppas verkligen detta ordnar sig…..

 

Dallas sommaren -11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 2

2012-02-18 17:40:55 - Carina Edin

Jah skall hålla alla tummar jag har,tråkigt .Niagara växer som bara den.

2012-02-20 07:46:36

Ser fram emot Niagaras föl:) Det är snart dags för ännu en fin fölunge att titta ut. Pussa henne från mig & hör av dig när hon har fölat.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)