Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Nu är våren äntligen här!!

2016-05-17

Det har varit dåligt med uppdateringar hittills under detta år, så här kommer en snabb sammanfattning av årets först fem månader!

Hästarna har tränat på bra hela vintern & Brescia NM gjorde årets första start redan 4/2 & började med seger i LA:4 på 68,1%. 

I Mars vart det dags för MSV B debut vilket hon gjorde över förväntan och placerade sig 3:a på 66,39% (MSV B:2). 

Under april gjorde även Walencia NM års debut samt MSV A debut (60,4%). Ovanligt tidigt då jag bruka vänta in utomhussäsongen med henne. Brescia gjorde sitt första kvalförsök till  Breeders Trophy som tyvärr misslyckades då vi missade hela skritten förutom det gjorde vi ett bra program med fina galoppombyten (67,8%). 

Brescia har nu haft en kortare vila under maj pga. ett aktivt överben men har nu fått klartecken av veterinären att jobba igen & jag hoppas vara igång så hon kan start hemma i Vansbro 11-12/6. Walencia har varit en sväng till Filipstad & startat två MSV:A 1 och blir bättre & bättre för varje start. Denna helg fick vi ihop 62,8% &  65,2% så det går åt rätt håll, bara att träna på vidare. 

Fia & Janet 2013Fiorentina NM (f-13 Floricello – Bocelli – Rubinrot) & Jablonec NM (f-13 Johnson – Sir Donnerhall – De Niro) är nu helt inridna & klara för sitt 3-års test.  Dom har varit på lite miljöträning till Malungs Ridklubb & löshoppat samt att jag även har varit till grannens utebanan och blivit ridna. Båda har skött sig bra men man vet aldrig med så unga & oerfrana individer. Så håll nu tummarna för oss den 21/5!! Team Nissemon är på plats & som vanligt åker vi till Värmland & visar. Det är två väldigt olika hästar som jag tror mycket på för framtiden! 

Brescia & Walencia 160517Rånet, Brescia & Walencia blev idag utsläppa i sina sommarhagar & som vanlig var det stor lycka, snart är sommaren här:) Betes hästarna är även på ingående, mer information kommer.

 

Film på Fia & Janet när dom miljötränar på bortaplan 2016-05-12. 

 

Vill även framföra ett stort tack till Maria, Ellen, Karin, Hilda, Tina, Jennie & Elin som hjälper mig här hemma när jag varit på träningar & tävlingar!!

Utan er skulle inte detta vara möjligt - TUSEN TACK!!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)