Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

År 2015 är slut!

2016-01-04

Walencia NM -152015 kan bara summeras som ett fantastiskt år när det gäller tävlingsbiten. Totalt har jag gjort 38 starter, samlat ihop 192poäng (trots många unghäststarter som inte ger några poäng). Av dessa starter är det 16 vinster & 11 placeringar (71% vinst/placeringar) med mina egna uppfödningar Walencia NM, Brescia NM & Dallas NM. Rosettrikas har Brescia varit med sina 76%, Walencia 70% samt Dallas 62%. Jag slutade året på en 5:e plats på rankinglistan i Dalarna, med Charlotte Haid-Bondegaard, Minna Telde, Lina Andersson samt Emma Mattisdotter före mig.

Brescia NMDenna vinter trimma vi på förfullt för att till våren ta ett steg upp i klasserna:) 

 

 

 

Nya blup index har kommit dagarna för jul. Ännu denna gång har alla mina hästar förbättrat sina tal. Brecia är i topp med sina 149 i dressyrindex, och är sen tidigare 3 stjärnigt selektionssto. Walencia har nu klättrar till 138 i dressyr och är nu berättigade en uppgradering till 3 stjärnor & ansökan är inskickad (2 stjärnor sen tidigare). Härligt med två topp ston!

Fiorentina har fått sin första preliminär indexprofil med 146 samt Jablonec 138. Denna index är dock preliminär då dom ännu inte är visade själva men har en stamtavla som är väldigt förärvningssäker och får därför redan nu sina första siffror. Indexet blir fast efter visning på 3års test eller kvalitetstävlan.

Dallas som 4 åringEn stor förändring i år är att min första egna uppfödning är såld. Tiden räcker inte till och jag valde att satsa på dom yngre hästarna som kommer underifrån istället. Dallas bor numera i Torslanda och vi har fått rapporter att han sköter sig och mår bra. Ska bli spännande att följa Inger och han i framtiden.

 

Fiorentina Nov-15Fiorentina NM (f-13 e. Floricello – Bocelli – Rubinrot) är riden i alla gångarter (november månad) och vilar nu förfullt för att växa i sin stora gängliga kropp. Jag hoppas på att kunna matcha henne till 3års test i maj med det får framtiden bestämma. Det är en stor häst med mycket kvalitéer så vi skyndar långsamt. Jablonec NM (f-13 e. Johnson – Sir Donnerhall – De Niro) är under inridning, har i skrivande stund ridit själv 5 gånger i skritt & trav. Hon har tagit längre tid att sadel tämja då hon är mycket känslig har massor med energi och är väldigt busig. Tror dock detta också blir en riktigt bra tävlingshäst på sikt då hon visar en väldigt bra mekanik och balans. Det är något i denna häst som jag bara älskar….. Nu gäller det att komma till att rida själv i alla gångarter därefter väntas en vila för att förhoppningsvis kunna visa sig på 3års testet i maj.

2016 kommer att bli ett spännande år!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)