Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Lyckorus - Diplom!!

2014-08-10

Brescia NMBrescia NM (f-09 e. Bocelli-Rubinrot) gjorde oss riktigt glada igår på kvaliteetstävlan för 4-åriga hästar (& 5-åriga fölston) som Ädla Hästen i Skaraborg anordnade den 9/8-2014.

Vi åkte till Grevagården redan på fredagkväll då det är närmare 30mil enkel resa och Lotta Wahlborg kunde hjälpa oss med en bra uppstallning och boende på plats på denna fantastiska anläggning.

Brescia har rest och sovit bra och såg väldigt nöjd ut på morgon som började med mätning och ID-kontroll. Hon mättes till 165cm idag.

Ridprovet gick väldigt bra och jag var väldigt nöjd då hon hela tiden var avspänd och lysnade på mig frågan var bara vad domaren Jan-Ove Olsson tyckte om gångarterna och Eva Gudmundsson om exteriören. Vilket vi snabbt fick veta att känslan stämmde med omdömet och poängen:)

Trav: 7,5 Taktfast, kunde bära lite mera på böjt spår

Skritt: 8,5 Rörlig, vägvinnande

Galopp: 8,5 Rytmisk, elastisk

Ridbarhet/Allmänt intryck: 8 Positiv ridbarhet, kunde visa något mera energi.

Typ: 8,5 Harmonisk

Huvud, hals, bål: 8 Vackert huvud

Extermiteter: 7,5 Från sidan korrekt

Detta resultat innebar 8,08p och diplom samt att vi nu är kvalificerade till Breeders Trophy nere i Flyinge till hösten.

Då det var kvaliteetstävlan ska även hästen hoppa efter ridprov och extriörbedömningen och jag valde att löshoppa Brescia denna dag. Hon gjorde det väldigt bra och vi valde att avbryta efter några språng då hon redan presterat så bra och hennes kropp började bli trött. Resultatet blev 6 på Teknik & förmåga samt 6,5 på temprament och allmänt intryck där domaren Magnus Dyrendahl verkligen gillade hennes inställning!!

 

Tusen tack Tina & Mattias

för alla hjälp med visningen av Brescia!!

 

FILM från dagen

ARTIKEL FRÅN TIDNINGEN RIDSPORT

 

Brescia 140809

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Pernilla Hägg (Grevagården 2014-08-09)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)