Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Skrittmaskin!

2012-12-21

I dag har första hästen gått i vår egna skrittmaskin!!

Ironimo tyckte först det var lite läskigt, och ville både springa förbi grinden framför och stanna och rulla sig. Men efter stund förstod han vad som gällde.

Bygget går att följa här! Nimo 121221

Jag har länge velat investera i en skrittmaskin men har tycket att det har varit för dyrt. Men i  september fick jag en sån bra offert från Robert de Rover så jag kunde inte låta bli längre.

Tyvärr var väl tidpunkten inte den bästa då vintern var i antågande. Maskinen skulle levereras skarven okt/nov så vi bestämde att försöka hinna klart med markarbetet innan snön kom så att vi kunde börja bygga tidigt i vår istället. Men så fort vi började med marken kom suget att få igång den så fort som möjligt!! Det har gått bra för oss och vi är nu i mål med fas 1. Båda kantbalkarna i betong är gjutna, underlaget lagt & packat, innerväggen & maskinen med grindarna är på plats samt all el är dragen & monterad.

Idag består ytterväggen av 2m högt gallerstaket vilket är provisoriskt denna vintern. Vi kan nu använda maskinen under vintern men måste ta hänsyn till väder och vind.

Fas 2 blir till våren då det ska byggas en riktig yttervägg med vindnät högst upp samt ett tak över hela maskinen. Huset kommer även att ha lyse i taket för att kunna användas året runt oavsett väder & vind! Längtar redan till våren då detta projekt ska slutföras. 

Varför en skrittmaskin? Då jag har många unghästar som jobbar i perioder känner jag att jag vill ge dom en aktiv vila istället som idag, bara låta dom gå i hagen. På vinter står dom mest och hänger i höhäcken och har minimal rörelse. Detta kommer att göra så hästarna mår bättre samt mindre risk för skada vi igångsättning. En garanti att hästarna rör sig varje dag helt enkelt. Dom äldre hästarna ser jag skrittmaskinen som ett komplement till vardagsträningen, bättre fram/av skrittning samt ett kunna komplettera träningen med mera skritt/dag. Har även några hästar med väldigt mycket energi vilket skrittmaskinen kommer att hjälpa till att aktivera dom mera istället för att riskera att skada sig när dom är överaktiva i hagen. 

Fakta om min skrittmaskin:

16m i diameter för 4 hästar.

Safety grindar.

Max hastighet är 16km/h, vändningstid 5min.

Direktdrift, motorskyddad mot olyckor.

230V, 50Hz

Energiförbrukning 0,4KW/h

Kontrollbox IP65

2B, CE, EMC & Dekra märkt. Nimo själv 121221

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Antal kommentarer: 1

2012-12-21 14:45:03 - Lise, E-postadressen är dold, www.caflin.se

:):)(star)(star)(star):):)
Toppen!!!!!!! Grattis!!!!!!!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)