Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Uppdatering!

2014-12-02

Tiden rinner iväg och tyvärr har jag inte hunnit uppdaterat hemsidan som planerat. Vad har då hänt sen början av oktober?

Harmonie (sto, f-98 e. Strauss-Pascal) som har varit inhyrd hos oss under en längre tid har nu lånats ut på foder och har flyttat till sin fodervärd. En ny långtids inackordering flyttade även in i samma veva, Ricina (sto, f-09 e.Richfield-Nactus) tillsammans med sin ägare har flyttat till Äppelbo. Ricina är en gammal bekant då hon har varit här på bete förra året samt även var har några veckor under sommaren. En väldigt vacker, okomplicerad häst som vi hälsar varmt välkommen!!

Vansbro RS Hopp Div II 2014Mattias har kommit igång ordentligt med sin häst The Gold Robber  (sto f-05 e. Robin Z – Candle King). Flera träningar för Louise Haga har hunnits med och dom utvecklas väldigt fint tillsammans. Dom deltog under hösten i ridsportsallsvenskan div II och tog hem en andra plats i lag omgång tre samt slutade serien som 3:e bästa lag i Dalarna. Innan vintern kom han dom även med att debutera 1,10-hoppning.

Walencia NMWalencia NM (sto, f-08 e. Wilton-Rubinrot) har fortsatt med sina hudproblem och varit medicinerad till och från under ett års tid. Med hjälpa av Kerstin Bergvall (hudspecialist på SLU, Uppsala) har vi nu allergitestat henne och fått provsvar att hon är allergisk mot kvalster samt pollen från framförallt hassel, al och bergsyra. Detta medför nu att hon kommer att vaccineras resten av sitt liv och vaccin är under framställning för att matcha just hennes problem. Vaccinering kommer att påbörjas nästa vecka och tar några månader innan man har hittat rätt dos därefter ska hon bli symptomfri  och slippa alla besvär och tabletter.

Bästa Jimmy Inserte även kallad sadeldoktorn har ännu en gång hjälp oss att korrigera och passa in sadlar på flera av vår hästar. Tänk så mycket små justeringar kan göra!! Kan varmt rekommendera honom då han har stor kunskap och är inte märkesbunden utan jobbar med alla kvalitéssadlar som finns på marknaden. Små justeringar göra han direkt på plats när han kontrollerat sadel på hästen och man behöver inte vara utan sadel i flera månader. Men han har även fått mig väldigt sugen på att prova en Erreplus…….

Länsstyrelsen Dalarna har varit hem till oss på en oanmäld besiktning/rutinkontroll och kollat så alla regler efterföljs och att hästarna mår bra. Protokollet blev utan anmärkningar och inspektören var väldigt nöjd med det hon såg. Skönt att ha papper på att vi har bra rutiner i stallet och håller hög kvalité och följer reglerna som jorddbruksverket kräver.

Årets hösilage från Jan Helin är på plats!! Som vanligt super fint och jag är väldigt nöjd med årets leverans som består av fyrkantsbalar på ca 320kk/bal. Medvetet beställer jag alltid hösilage med höga värden då jag vill fodra mycket grovfoder och lite kraftfoder dels för hästarnas magar men även för att få bättre ekonomi på utfodringen. 

Årets värden:

TS 78,9%

Råprotein 93g/kg TS

Smb. Protein häst 44g/kg vara

Energi till häst 7,6 MJ/kg vara

Samarbetet med equiterapeuten Lena Rosqvist fortsätter och jag är väldigt nöjd med hennes arbete med min hästar. Hon har nu varit hem till mig 2 gånger under hösten då vi även har bjudit in andra att få hjälp vilket har varit väldigt populärt och Lena har fått två fulla dagar med hästar i mitt stall. Tanken är att hon ska fortsätta komma regelbundet varannan månad. Information om datum, kostnad finns på hemsidan. Först till kvar gäller!

Våra gästande unghästar Loreen (sto, f-12 e.Furstenball-Lauries Crusador XX) och Prince Zorian (val, f-12 e. BH Zack-Fidertanz) som har varit här sen i våras åkte till Holland i slutet av november för att nu påbörja sin utbildning medan Princess Jacqueline (sto, f-13 e. BH Zack-Fidertanz) åkt hem till Hälsingland och sin ägare Caflin AB och kommer åter till sommaren.

Magdalena & FAgottI går anlände även två nya inackorderingar! Vi hälsar Magdalena Söderlund, SG Stall AB välkommen med sina två hästar Coco HS (Sto, f-07 e.Santano-Darwin) samt Fagott (Val, f-04 e.Quite Easy-Krocket). Dom kommer direkt från Holland och Glock Horse Performanc Center där Magdalena har jobbat för Hans Peter Minderhound en längre tid. Nu är dom hemma några månader för att förbereda sig inför nya äventyr till våren!

Då tror jag att de senaste händelserna under oktober och november är summerade.

Brescia NM 2014Walencia NM (e. Wilton) & Brescia NM (e. Bocelli) jobbar på förfullt just nu och vi är taggade och tränar på inför kommande säsong! Brescia har fått ett måttsytt kandar som hon trivs väldigt bra med. Dallas NM (e. Damsey) har en längre vila då kroppen växer för tillfället och höstens bravader har tagit lite hårt på han. Fiorentina NM (f-13 e.Floricello-Bocelli) och Jablonec NM (f-13 e.Johnson-Sir Donnerhall) ska nu sadel tämjas och lära sig longering.

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)