Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Grevagårdens Ryttarförening.

2015-09-21

I helgen fick Brescia NM & Walencia NM åka och tävla inomhus för första gången i år. Denna gång gick resan till den fantastiska anläggningen i Skövde – Grevagården.

Brescia NM (Bocelli-Rubinrot) startade en LA:3 där målet var att få till en harmonisk ritt med focus på skritten och mjukheten. Hon har nu haft ett längre tävlingsuppehåll och endast träna så jag vill stämma av formen samt förbereda henne inför sin start i Avelschampionatet (5-åriga hästar) i Flyinge som närmar sig med stormsteg. Hon var så fin och gjorde sitt bästa resultat någonsin i LA:3 med 73,29% och slutade på en 2:a plats i hård kokurans.

Walencia NM (f-08 e. Wilton – Rubinrot) startade en MSV B:2 på 68,837% där jag är väldigt nöjd med tanke på det vara första starten inomhus på över ett år för henne. Hon var lite spänd men gick överallt utan att titta och med jämn bjudning. Det blev tillslut en 5:e placering, vår första gröna rosett. Söndagen var det dags för MSV B:4 där hon gav mig en fantastisk känsla!! Helt underbar energi, mjuk, spänstig och bara jobbade förfullt. Tyvärr smög det sig in lite småfel då jag inte riktigt har lärt mig att kontrollera all energi samt att hon har lärt sig detta program och försöker förekomma mig ibland men vi slutade på 67,826% och ännu en 5:e placering. Grevagårdens Ryttarförening bjöd på hård konkurrens denna helg, många fina ritter & höga procent behövdes för att vara med i toppen. Nu hoppas jag vi har samlat på oss nog mycket poäng i MSV B så vi får rida Dressyrringen final i MSV B cupen i Helsingborg i november (kvalperioden går ut 30/9). Sist listan uppdaterades (19/7) låg vi på 3:e plats och 10st får rida finalen i MSV B:5.

 

Tusen tack till Mattias som skötte hästarna hemma samt Tina som groomade fantastisk!

 

Resultat

Brescia NM 150918

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)