Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Elit utmärkelse!

2014-09-01

Mitt förra avelssto Niagara (F4) 29074, f-04 e. Rubinrot 1033 u. Cabri (F4) 19012 ELIT ue. Kaliber 574 Uppf. Lisbeth Persson, Munkfors är nu berättigade avelsvärdeklass ELIT. 

Den är otroligt bra att i så unga år bli titulerad ELIT på endast dom tre första avkommorna som bidrar med förvärvningspoäng! Nuvarande ägaren kommer att skicka in pappren under vecka och får förmodligen ta emot pris under Breeders Trophy i Flyinge där alla nya ELIT premierade ston presenteras. 

Kriterier enligt ASVH:

Avelsvärdeklass ELIT

b). Stoet ska ha minst tre registrerade avkommor med härstamning som berättigar införande i Grundstambok avd. I-III. Stoet skall ha BLUP-index på lägst 115 i dressyr eller 120 i hoppning samt minst tre avkommor som har lägst 4 förvärvningspoäng vardera. 

 

NiagaraOvanstående krav uppfyller nu Niagara enligt nedan:

Hennes tre första avkommor är uppfödda av mig och finns kvar i mina ägor (alla har gröna papper och är registrerade i ASVH).

Niagara har idag ett BLUP-index på 120 i Dressyr som förmodligen kommer att höjas ordentligt i och med uppdateringen i höst/vinter.

Förvärvningspoäng:

  • Walencia NM (f-08 e. Wilton) 5p då hon har placering i officiell MSV B Dressyr 2014
  • Brescia NM (f-09 e. Bocelli) 4p då hon har Diplom på kvalitetstävlan i Dressyr samt är kvalificerad till Svenskt Avel- & Sportchampionat i dressyr 2014
  • Dallas NM (f-10 e. Damsey) 4p då han har Diplom på kvalitetstävlan i Dressyr samt är kvalificerad till Svenskt Avel- & Sportchampionat i dressyr 2014

Ska bli spännande att fortsätta jobba med dessa tre avkommorna då dom har en fantastisk inställning till arbete samt lätthet för samling. En stark stostam är stark bidragande till bra tävlingsindivider. 

Niagara & Brescia

Niagara är fortfarande i avel och har efter mina uppfödningar fått följande avkommor: 2011 Con Amora (e. Connaisseur), 2012 Död efter födseln (e. Rausing), 2013 Florian C (e. Floricello) och 2014 Zerum (e. Zuidenwind) och är i år betäck med Bergåkras Amaranth.

 

Stor grattis till Lisbeth Persson som fött upp en sån fin häst samt Carina Edin som äger och förvaltar henne på bästa sätt idag!!

Dallas NM

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)