Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Hemmaplan!

2015-06-14

Vansbro Ryttarsällskaps fina dressyrmeeting den 13-14/6 som är min hemmaklubb, härligt med ett meeting nära hemma. Samma gäng som förra helgen fick än en gång tvättas & knoppas.

Walencia NM startade MSVB:4 på 67,71% och placerade sig 2:a & är nu färdigkvalad att starta MSV A (med råge), skönt! Riktigt nöjd även denna gång då hon var väldigt ridbar och fin. Många duktiga ryttare/tränare kom fram efter ritten och berömde henne och tycket det var en häst för framtiden. Så kul att höra, jag har hela tiden vetat att det finns i henne men ibland har man tvivlat ordentligt då hon har så lätt för spänning & då blir allt verkligen tokigt…. Söndagen var det dags för debut i MSV B:5, hon kämpade på så bra men nu hade tröttheten kommit så jag hade inte samma känsla som gårdagen. Slutade på 64,59% (2,5p efter segraren) men hon gjorde allt jag önskade, serien satt samt 7 av 8 byten och det känns riktigt bra inför framtiden. Vi hade även varit i Enköping och tränat dagarna innan så det var med full förståelse att bensinen tog lite slut.

Dallas NM skulle denna helg gå två stycken  FEI´s finalprogram för 5-åriga hästar. Första dagen kände jag inte igen han alls på framridningen utan vi fick helt enkel ta oss igenom programmet så gott det gick. Då känslan var dålig hos mig lyckades jag även tappa koncentrationen och rida fel vilket kostar 1% i dessa program, inte godkänt på ryttarens konto! Men vi slutade tillslut på 64,70% vilket jag är nöjd med då jag vet att det inte var vår dag denna gång. Det är tuffa program för dessa unga hästar att starta. Dag två hade vi funnit varandra igen, han var trött men ridbar vilket kändes skönt efter gårdagen och jobbade på bra i programmet dock smög det in sig lite missar men vi slutade på 66,00% och vi pågång igen! Dallas ska nu göra en tävlingshelg till (26-27/6) sen väntar tre veckor vila då han är trött i kroppen och förtillfället är väldigt överbyggd och måste få återhämta sig efter att jobbat på bra hela våren.

En bra helg till ända:)

Walencia 150613

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)